Homer Simpson wordt zestig…

11 homer simpsonAlcide signaleerde het en ik ben het vervolgens gaan opzoeken op de Internet Movie Database en, inderdaad, Homer Simpson is zogezegd geboren op 10 mei 1955. Waarom? Dat moet ik nog uitzoeken…

“Homer’s age was initially 34,” schrijft de IMDb, “but as the writers aged, they found that he seemed a bit older too, so they changed his age to 38.”
Maar dat helpt me ook niet verder. Want wat is “initially”? Was dat in 1987 toen de Simpsons voor het eerst te zien waren als een korte cartoon tijdens The Tracey Ullman Show? Dan zou hij volgens mijn berekeningen in 1953 moeten geboren zijn. Vier jaar ouder zou dan betekenen dat hij in 1949 zou moeten zijn geboren. Ja toch?
“In The Homer They Fall is hij 38 jaar oud. In de aflevering The Wizard of Evergreen Terrace is hij 39 jaar oud,” schrijft men op Wikipedia, maar “The Homer They Fall” werd op 10 november 1996 uitgezonden, dan zou hij dus in 1958 geboren zijn. “The Wizard of Evergreen Terrace” werd dan weer op 20 september 1998 uitgezonden, waardoor we in 1959 terecht komen. Dus met andere woorden, Homer zou moeten geboren zijn in de winter van 1958-59. Wat helemaal niet overeenkomt met 10 mei 1955…
Op simpsons.wikia.com vermijden ze een geboortejaar, laat staan -datum, te vermelden, maar men schrijft er wel: “In the late 1960s, while Homer was between nine and twelve years of age, Mona (zijn moeder, RDS) went into hiding following a run-in with the law.” Dat zou dan weer betekenen dat Homer geboren is tussen 1957 en 1960. Dat zou inderdaad de winter van 1958-59 kunnen zijn, maar wéér geen 1955 dus en al helemaal geen sprake van 10 mei. Maar ik zoek verder…

P.S. Even later ontdekte ik dat Mark Chapman, de moordenaar van John Lennon, op 10 mei 1955 werd geboren. Zou dat toevallig zijn?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.