Beiaardconcerten in Temse

73 jos d'hollanderIn het kader van de restauratie van het gemeentehuis van Temse besliste het gemeentebestuur om de beiaard te vervolledigen. Die omvatte tot dusver 23 klokken, terwijl er plaats was voor 37. De plaatsing van de klokken startte in juli jl. en werd begin september voltooid. Het klokkenspel werd officieel door Jos D’Hollander ingespeeld op vrijdag 11 september 2009. Die avond vond ook de voorstelling plaats van het boek ‘Wandeling door Temse-centrum 1890-1955’ van Roger Andries. Jos D’Hollander (Temse), speelde een sleutelrol in het dossier, net als in 1976 bij de installatie. Hij begeleidde nauwgezet het hele project. Bovendien schonk hij op eigen initiatief een 38ste klokje. Nadien volgde er nog één. Zelf heb ik Jos D’Hollander in de jaren negentig nog geïnterviewd voor Het Laatste Nieuws. Het interview zal hier eerlang verschijnen.

In 2011-2012 werden de vertrekken die leiden naar de beiaard gedecoreerd met ingelijste historische affiches, ter beschikking gesteld door Jos D’Hollander. Ook werd de beiaardkamer van vloerbekleding voorzien. Op de opening van het toeristisch seizoen op 16/4/2011 werd de brochure over de beiaard voorgesteld. Auteur: Jos D’Hollander.
In 2014 werd de beiaard vervolledigd tot 40 klokken.
Vanaf 2015 wordt de beiaard opgenomen in het toeristisch-cultureel aanbod van Temse. Meerdere initiatieven zijn in uitwerking.
Sinds 2008 worden jaarlijks beiaardconcerten georganiseerd. Zij vinden elke dinsdag van augustus plaats (20 u.), telkens een combinatie van een beiaardconcert en een optreden van Temsese zangers/muzikanten. Programmatie 2015:
• 4/8: Empathy
• 11/8: Sax-O-Four (saxofoonquartet)
• 18/8: De Funmanagers
• 25/8: Harmonie Orkest Temse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.