De Franse coloratuursopraan Natalie Dessay viert vandaag haar vijftigste verjaardag.

78 natalie dessayZe heet eigenlijk Nathalie Dessaix, maar ze vond dat de woordspelingen op “seks” een beetje te veel voor de hand lagen. Anderzijds verdween de “h” in haar voornaam als postume hulde aan Natalie Wood. Dat zal dan wel niet voor haar zangtalent geweest zijn, want zoals u hopelijk wel weet, werd Natalie Wood in “West Side Story” gedubd door Marni Dixon.
Rond het millenium was Natalie Dessay één van de belangrijkste coloratuursopranen (ik heb haar eens aan het werk gezien in een zeer onthullendeLucia di Lammermoor” van Donizetti, zie bovenstaande foto) en toch voelde ze zich niet te min om een avondje in de Vlaamse Opera een zieke Olympia te vervangen in “Les Contes d’Hofmann”. Uiteraard was het feit dat haar man Laurent Naouri de vier demonische rollen voor zijn rekening nam daar niet vreemd aan, maar toch…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.