Dertig jaar geleden: Hennie Kuiper wint Milaan-Sanremo

http://www.rtbf.be/video/detail_milan-san-remo-1985-victoire-de-hennie-kuiper-t-mathy?id=1988928
Het is vandaag ook dertig jaar geleden dat Hennie Kuiper in zijn nadagen nog Milaan-San Remo op zijn naam schreef. Als supporter van Hennie deed me dat uiteraard veel plezier, maar bovendien is er aan deze overwinning voor mij nog een heel persoonlijke anekdote verbonden, die helaas niet geschikt is voor publicatie, maar om een tipje van de sluier op te lichten, kan ik zeggen dat het iets met de fontein op de Via Roma te maken heeft. Benieuwd of die nu opnieuw een cruciale rol zal spelen, nu de aankomst na vele jaren opnieuw plaatsvindt op de Via Roma…

P.S. Silvano Ricco die derde wordt na Hennie Kuiper en diens ploegmaat Teun van Vliet en waarvan later nooit meer iets zou worden vernomen is bij mijn weten geen familie van de beruchte Riccardo Ricco…

Een gedachte over “Dertig jaar geleden: Hennie Kuiper wint Milaan-Sanremo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.