Toon uit “Thuis” is dan toch geen homo

97 bill barberisIk heb gisteren voor het eerst opzettelijk niet naar “Thuis” gekeken. Meer zelfs, ik was van plan om nooit meer naar “Thuis” te kijken. Er gebeurde al een aantal weken of zelfs maanden zo goed als niks meer in de serie en ik moest voor mezelf toegeven dat ik enkel nog keek uit gewoonte. Noem het een verslaving. En zoals àlle verslavingen is dit niet goed. Ik besloot dan ook om “ermee te kappen”. En kijk, ik sla één keer over en ’t is al meteen prijs: Toon (gespeeld door Bill Barberis) heeft zich geout als homo.

“Twitter ontploft”, zoals de VRT zelf schrijft. Of dit waar is, heb ik niet nagegaan, maar ik geef het toe: ik zal vanavond opnieuw kijken. En waarom dan wel? Wat is daar zo bijzonder aan dat Toon homo zou zijn? Wel, zijn jullie het al vergeten misschien, maar heeft hij enige tijd geleden die fietsende vamp (gespeeld door Chadia Cambié) niet zodanig onder handen genomen dat zij – toen hij van Luc verbod kreeg nog verder op haar avances in te gaan – hemel en aarde heeft verzet opdat hij toch opnieuw in haar bed zou belanden? Zó gay was Toon dan blijkbaar toch niet… En die vriendin die zelfmoord heeft gepleegd… Was dat dan geen vriendin? Heeft hij “om bestwil” van een vriend een vriendin gemaakt? Best mogelijk natuurlijk, maar onthou dan wel dat Sam van de Kabouters wist wat er gebeurd was. Was zij dan ook om de tuin geleid? Of wist zij dat het eigenlijk een vriend was? Om maar te zeggen, beste scenaristen van “Thuis”, ik blijf jullie in de gaten houden, want jullie veroorloven je nog steeds veel te veel vrijheid. Toon homo? O.K., goede move, maar hou dan wel rekening met wat er vroeger allemaal is gebeurd!
Maar ’s anderendaags bleek al: ’t was allemaal maar een grap. Misschien had ik dus toch beter zelf gekeken, dan had ik het misschien door gehad. Nu ben ik afgegaan op de internethype en, lap, ik heb het aan mijn been natuurlijk. Maar goed, dat maakt ook dat ik nu wel degelijk afhaak, want nu zijn we terug bij het gemekker van Marianne over “haar” Geert, de liefdesperikelen van de familie Hoefkens en de onbekende aanbidder van Jana die Stan zal blijken te zijn. Mee iel Aantwaarpe, mor nie mee ma!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.