Het is vandaag honderd jaar geleden dat de Amerikaanse acteur Larry Parks werd geboren.

His best known role was Al Jolson, whom he portrayed in two films, The Jolson Story (1946) and Jolson Sings Again (1949). Niet lang daarna was hij de eerste om door de McCarthy-commissie te worden ondervraagd. Hij gaf toe dat hij in zijn jeugd nog kort lid was geweest van de KP. Net als Elia Kazan verklikte hij ook andere leden om niet op een zwarte lijst terecht te komen, maar bij hem lukte dat niet, zodat hij pas in 1962 weer aan het werk kon in “Freud”, de biopic gedraaid door John Huston, die zelf ook op de loop was gegaan voor de heksenjacht en zich had gevestigd in Ierland, het land van zijn voorouders. Het “geval” Parks staat ook centraal in het stuk van Eric Bentley, “Are you now or have you ever been?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.