Gerben Karstens gedeklasseerd: 21-jarige Monseré wint de Ronde van Lombardije

24 gerben karstensMorgen zal het 45 jaar geleden zijn dat Gerben Karstens (weliswaar in een Peugeot-trui) de Ronde van Lombardije heeft gewonnen. Naderhand zou hij echter worden geschrapt wegens doping, zodat op die manier Jempi Monseré (pas 21) zijn eerste klassieker zou winnen. Door de dramatische omstandigheden die we allemaal kennen, zal het helaas ook zijn enige klassieke overwinning blijven…

Zal Jempi Monseré voor altijd om dramatische redenen herinnerd worden, dan is Gerben Karstens juist als lolbroek de geschiedenis ingegaan. Zoals die keer (in 1975) toen hij in de Tour de France in de nek van Eddy Peelman kroop (zie onderstaande foto)…

19 geboortehuis karl marx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.