Een nieuwe eeuwelinge in Temse: Anna Van Assche

annavanassche4Rust- en verzorgingstehuis De Reiger, in gebruik genomen in 1983, kent sinds maandag 22 september zijn elfde honderdjarige. Omringd door familie, residenten en personeel vierde Anna Van Assche haar honderdste verjaardag. Burgemeester Luc De Ryck en OCMW-voorzitter Werner Maerevoet reikten attenties uit namens het koninklijk paleis, het gemeentebestuur en het OCMW.

Anna Van Assche werd geboren in Weert. In 1936 trouwde zij met Alfons Peersman (1912-1990), aanvankelijk metaalbewerker, later metselaar. Zij kregen drie kinderen (twee zonen en een dochter), waarvan enkel Amedee nog in leven is. De eeuwelinge heeft zes kleinkinderen. Anna woonde tot 2006 in de Prinsenlaan nr.33 (*), daarna in de Koning Boudewijnlaan. Sinds 2008 resideert ze in De Reiger.
Op 3 oktober krijgen Temse en De Reiger er nog een honderdjarige bij met Joanna Maes. In diezelfde Reiger wordt op 10 oktober Olga Van Bosch 101. Ook de oudste inwoner in de geschiedenis van Temse, Florke Bogaerts, inmiddels 105, verblijft in De Reiger.
In 1915 kunnen er in Temse nog drie honderdjarigen bij komen: Maria De Geest, Anna Vermeulen en Maria Verbraeken.
Op de foto ziet men de 100-jarige, zittend omringd door directeur Jean-Paul Elegeert, OCMW-voorzitter Werner Maerevoet, burgemeester Luc De Ryck en Amedee Peersman.

(*) Dat was dus twee huizen verder dan het onze (naast Jef Poppe). Onze tuinen grensden wel aan elkaar en zo heb ik “Annaken” zoals ze toen al werd genoemd redelijk goed gekend. Een jaar na dit artikel is ze overleden. Ze is dus 101 geworden. (RDS)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.