Vijf jaar geleden: Kim Clijsters wint de US Open

02Vijf jaar geleden won Kim Clijsters de US Open nadat ze enkele jaren was gestopt met toptennis, o.a. wegens de geboorte van haar dochtertje Jada…

Op 26 september 1999 won Kim Clijsters haar allereerste WTA-tornooi. Ze is dan zestien jaar jong en verslaat in de finale in Luxemburg Dominique Monami met 6-2 en 6-2. In de halve finale had ze al gewonnen van Sabine Appelmans. Het was toen al duidelijk: er was een nieuwe generatie op komst in het Belgische vrouwentennis. Samen met Justine Henin zou Kim Clijsters enkele jaren later niet enkel domineren in België, maar op mondiaal vlak. Op 8 juni 2003 kregen we op Roland-Garros dan ook een compleet Belgische finale. Alhoewel de overwinning uiteindelijk naar Justine Henin ging, zou Kim Clijsters op 10 augustus 2003 de allereerste Belgische nummer één worden op de wereldranglijst van het vrouwentennis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.