Vandaag is het zestig jaar geleden dat Elvis Presley op zijne velo sprong toen hij hoorde dat hij dankzij de secretaresse van Sam Phillips een nieuwe kans kreeg bij Sun Records. Gitarist Scotty Moore, bassist Bill Black en drummer D.J.Fontana worden ingehuurd en er worden enkele country-nummers doorgenomen. Boring! roept Phillips en hij heeft er al flink spijt van dat hij naar zijn secretaresse heeft geluisterd. Tot tussen de nummers door de vier muzikanten een beetje beginnen te rotzooien met “That’s allright, mama” van de zwarte blueszanger Arthur “Big Boy” Crudup. And the rest is history, zoals men dan zegt…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.