Olympische Spelen van St.Louis

82 st.louis 1904Vandaag, 110 jaar geleden, vond de opening van de Olympische Spelen van St.Louis plaats. We moeten ons dat echter niet voorstellen zoals dat heden ten dage het geval is, met een grote show en een optocht van alle deelnemers enz. Nee, integendeel, deze zogenaamde Olympische Spelen vonden plaats in het kader van de Wereldtentoonstelling en de wedstrijden strekten zich dan ook uit over de hele periode van deze tentoonstelling, d.w.z. gedurende meer dan vier maanden! En van de 94 wedstrijden die in het kader van deze Spelen plaatsvonden, namen er in slechts 42 ook buitenlanders deel. Zo b.v. bij het boogschieten (zie foto). Toch verdienen deze Spelen hun plaatsje in de geschiedenisboeken, al was het maar omdat er voor het eerst een gouden, een zilveren en een bronzen medaille werd uitgereikt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.