Juist over de grens was twintig jaar geleden in Terneuzen het Zuidlandtheater, weer erg actief. Ongetwijfeld bestond er toen ook in Vlaanderen belangstelling voor het optreden van de fluitiste Berdien Stenberg op zaterdag 8 januari, om 20u.

Stenberg zorgt trouwens voor een extra attractie door vooraf met enkele lokale kinderen te musiceren. Het optreden zelf staat in het teken van het circus.
Liefhebbers van het échte circus komen trouwens ook aan hun trekken in het Zuidlandtheater. De dag nadien, op zondag 9 januari maar dan om 15u., treedt het jeugdcircus Santelli op. Aangezien ook deze voorstelling in het theater zelf plaatsheeft, wordt de klemtoon vooral gelegd op acrobatie en op clownnummers, gebracht door artiesten die allen jonger zijn dan 16 jaar!
De muziekliefhebbers worden ook verwend, want op woensdag 12 januari om 20u. is er de a capella groep « Montezuma’s Revenge ». De humor wordt niet vergeten in dit programma, zodat dit ook al een link legt naar cabaret-artiesten als Karin Bloemen en Reinder Van Der Naalt, die respectievelijk op dinsdag 11 januari en op donderdag 13 januari, telkens om 20u., te gast zijn. Een andere bekende naam uit het cabaret, Hans Dorrestijn, is niet lijfelijk aanwezig, maar zijn stuk « Noodweer » wordt wel door vier acteurs opgevoerd op vrijdag 7 januari, eveneens om 20u. Liefhebbers van jazz tenslotte, konden op zondag 9 januari om 15 u. terecht in de Porgy and Bess voor een optreden van Lillian Boutté and her Music Friends.

Referentie
DRG, Fluitiste Berdien Stenberg te gast, Het Laatste Nieuws 6 januari 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.