Leroy Anderson (1908-1975)

De schrijfmachine is vandaag driehonderd jaar oud. De Engelse ingenieur Henry Mill patenteerde op 7 januari 1714 een brevet voor een machine “permettant l’impression des caractères les uns après les autres, selon le choix de l’opérateur”, zoals Alcide het uitdrukt.

Hij voegt eraan toe dat het in die tijd nog niet gebruikelijk was om ook tekeningen samen met het patent in te dienen, zodat we er het raden naar hebben hoe die machine van Mill eruit kan hebben gezien. Alleszins niet zoals “The Typewriter” op de manier dat de Amerikaanse componist Leroy Anderson dit zag. Anderson is misschien een minder bekende naam, maar zijn lichtvoetige muziek klinkt des te bekender in de oren: de man heeft immers iets met belletjes. Die van de slede uit de “Sleigh ride” duiken in de eindejaarsperiode tot vervelens toe op. Het belletje van de schrijfmachine uit “The Typewriter” daarentegen horen we sedert de invoering van de personal computers haast niet meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.