Juli 1968

23 Jan JanssenVandaag is het precies 45 jaar geleden dat Jan Janssen in de ultieme tijdrit van de Tour de France “onze” Herman Vanspringel uit de gele trui fietste en alsnog als eerste Nederlander de Tour op zijn naam schreef. Ik ben dit even gaan opzoeken in het dagboek van de Blommenkinders dat Erik Westerlinck in die tijd bijhield en merkwaardig genoeg is dit er niet in terug te vinden, tenzij dan het algemene “en dan allen samen naar Ken” (Ken zijnde Erik). Dat is merkwaardig, zeg ik, omdat ik nog heel goed weet dat wij deze ontknoping hebben gevolgd, via de radio in het café van Eriks moeder in de Vrijheidstraat (dat café heette trouwens “De Vrijheid”). Het was op zich al merkwaardig dat ik niet voor de televisie zat en mijn ouders wreven dit mij toen ook onder mijn neus. Vooral omdat zij al vermoedden waarom ik deze keer niet voor televisie zat: bij dat gezelschap in café De Vrijheid waren immers niet enkel de Blommenkinders, maar ook (en vooral in dit geval) mijn eerste liefje, Josephine Van Raemdonck, door mij Josie genoemd. Zij was het nichtje van mijn buurmeisje Jenny.

20 juli 1968
Zonder Ron naar Antwerpen gereden met de bus. Enkele telefoons gekocht voor Steve. ’s Avonds alweer zonder Ron die telefoons in elkaar gestoken.
21 juli 1968
Naar de markt. Daarna Ron met Josie naar het Sas en de anderen naar de Ark. Daarna gingen ook zij naar het Sas en dan allen samen naar Ken. Jenny kwam daar ook toe, maar sprak geen woord tegen Steve. ’s Avonds naar de Ark en de markt zonder Ron. Veel plezier gehad met tafelvoetbalspelletjes.
22 juli 1968
Zijn naar Hofstade gereden. Hebben ons goed geamuseerd, maar hadden toch spijt dat wij onze zwembroek niet hadden meegenomen.
Van 23 tot 28 juli 1968
Hebben dinsdag door het slechte weer bij Etienne boven gezeten. Woensdag zijn we naar Antwerpen gereden zonder Ron. ’s Avonds zijn we naar het avondcriterium in Beveren gereden, alweer zonder Ron. Noël Van Clooster won voor Weckx, Rosiers en Buckaki. Donderdag gingen Steve en Ken naar het Fort van Breendonk. Red wou niet meegaan en Ron is vandaag vertrokken naar Monieux. Vrijdag eerst bij Steve boven gezeten en daarna naar beroepsrennerskoers in Waasmunster. Jos Mathy won, Richard Buckaki (8ste) won de spurt van het peloton. Zaterdag eerst naar Sint-Niklaas en daarna bij Steve boven. ’s Avonds naar cinema Roxy. “De bedeesde doder” was een zeer goede spionagefilm. Zondag naar Sint-Niklaas, naar cinema Select, voor de film “Helga”. ’s Avonds gaan wandelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.