Stéphane De May geeft concert in Temse

Op zaterdag 12 oktober, 20 u., vindt in het gemeentehuis van Temse een huldeconcert plaats ter ere van de uitzonderlijk begaafde componist Clement D’hooghe (Temse, 1899 – Wilrijk, 1951). Op het programma staan werken van de toondichter voor cello en piano, met o.a. de sonate voor cello en piano, een keuze uit 6 pianostukken en enkele korte stukken voor cello en piano. De uitvoerders zijn Luc Tooten, cello, en Stéphane De May, piano.

Stéphane De May behaalde het hoger diploma piano aan de École Normale A. Cortot de Paris en het diploma van solist aan het Conservatorium van Rotterdam. Daarna behaalde hij – met felicitaties van de jury – het hoger diploma kamermuziek aan het Conservatoire de Mons. Hij was laureaat in tal van internationale wedstrijden in Italië, Spanje, Oostenrijk, Griekenland, de Verenigde Staten en Nederland. Zijn naam prijkt op de affiche van de allergrootste festivals. Hij is docent aan de Conservatorium van Rotterdam en Leuven, aan de Muziekacademie van Brussel, het Conservatoire Royal de Liège en aan het IMEP de Namur. Hij treedt geregeld op als gastprofessor aan de HEMU de Sion in Zwitserland. Als veelgevraagd kamermusicus genoot hij de eer met het Trio Portici (Luc Tooten – cellist en Damien Pardoen – violist) uitgenodigd te worden voor de officiële reis van de Belgische Koning en Koningin in Litouwen en op het Herfstconcert in het Koninklijk Paleis in 2006.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.