Luc Tooten geeft concert in Temse

Op zaterdag 12 oktober, 20 u., vindt in het gemeentehuis van Temse een huldeconcert plaats ter ere van de uitzonderlijk begaafde componist Clement D’hooghe (Temse, 1899 – Wilrijk, 1951). Op het programma staan werken van de toondichter voor cello en piano, met o.a. de sonate voor cello en piano, een keuze uit 6 pianostukken en enkele korte stukken voor cello en piano. De uitvoerders zijn Luc Tooten, cello, en Stéphane De May, piano.

Luc Tooten studeerde aan het Conservatorium van Brussel bij Carlo Schmitz en vervolmaakte zich bij Reine Flachot en Mistislav Rostropovitch. Hij legt zich toe op het uitbouwen van een carrière als kamermusicus, naast een orkestloopbaan als cello-solo van het Brussels Philharmonic. Beide resulteren in verscheidene cd-opnames. Hij concerteert met het Arriaga Kwartet, het Trio Portici en (met name in Temse) met pianist Stéphane De May op de grote podia in Europa, Israël, Canada, China, Mexico en de USA. Als solist treedt hij op in binnen- en buitenland o.l.v. vermaarde dirigenten zoals Yoel Levy, Ali Rahbari, Jan Latham-Koenig, Andrej Borejko en Tan Dun. Hij krijgt zowel van de vakpers als van het brede publiek lof voor zijn optredens en zijn cd-opnames. Luc Tooten bespeelt een prachtige cello, door Alessandro Gagliano gebouwd in Napels in 1705.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.