Rik Verstrepen

Rik Verstrepen werd geboren in 1962 en speelt viool en klavier bij Cro Magnon en Fukkeduk. Hij is ook componist.

Het voornaamste kenmerk van de Gentse Feesten 1998 was ongetwijfeld de multiculturaliteit. Niet alleen was er muziek te horen van zowat overal ter wereld, vaak was er ook een interactie met onze eigen muzikale traditie. Denk aan het optreden van Olla Vogala bij Sint-Jacobs b.v. of die groep blanke danseressen die in de Bourdon Arcade optrad met zwarte muzikanten. Dergelijke versmelting vinden we ook op de CD “Zheel” van Rik Verstrepen. Eigenlijk is dit de muziek die Verstrepen schreef voor “Via”, een dansvoorstelling gecoproduceerd door het Gentse muziektheater Lod en de hip hop-groep Hush Hush Hush. Op die manier had je al een combinatie van hedendaags klassiek en van rapmuziek. Maar Verstrepen voegde daar nog een dimensie bij, waarnaar in de titel van de CD wordt verwezen. “Zheel” is namelijk een transcriptie van het Arabische woord voor de kleine cymbaaltjes aan de vingers van buikdanseressen en ook deze oosterse ingrediënten worden aan het klankpalet toegevoegd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.