Swingtime

“Swingtime” is een « informatieblad voor de Vlaamse en Nederlandse jazzfan », verduidelijken ze, en vult als zodanig een leemte. Het nummer 42 bestaat voor het overgrote deel uit een interview van Mon Devogelaere met Etienne Verschueren (foto). Boeiend, ook voor wie niet zo direct met jazz is vertrouwd. Daarna volgen er nog wat losse rubrieken, waaruit we o.a, vernemen dat de cajun-broertjes Balfa (auto-ongeluk) en Sun-artiest Billy Emerson (Russische roulette !) zijn overleden. Desondanks ontvingen we deze week nog een bericht van de Beursschouwburg dat Emerson bij hen zou optreden (?). « Swingtime » kost 300 fr. voor 10 exemplaren, die normaal op één jaar tijd zouden moeten verschijnen. Adres : Erik Carrette, Bruggestraat 26, 8080 Ruiselede, 051-68.80.67.

Het maandblad voor jazz en blues, Swingtime, ademt reeds volop de zomer. Inderdaad, het festivalnieuws neemt een behoorlijk deel van dit 47ste nummer in. Verder een uitgebreide discografie van Buddy Tate en een (te) grondige ontleding van « A drum is a woman » van Duke Ellington door Sim Simons. In « de zwarte reeks » noteren we het overlijden van Boy Edgar en Piotto. En natuurlijk zijn er ook platen- en concertbesprekingen. Eén opmerking : is het wel een goed idee om losse berichten heel het nummer door onderaan de bladzijden te plaatsen ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.