Maart 1968

3 maart 1968
Door het slechte weer konden wij niet naar Waasmunster gaan om er te cyclocrossen. Van Damme was afwezig. Hebben enkele platen gespeeld en “het Blommenkind van het jaar” gespeeld. Wij zijn van plan om enkele platen af te kopen. ’s Avonds zijn wij (eveneens zonder Van Damme) gaan wandelen.

10 maart 1968
Iedereen aanwezig. Hebben door het slechte weer ons met platen spelen moeten tevreden stellen. ’s Avonds zijn we gaan wandelen. Door het vinden van een voetballetje hebben we ons nog goed vermaakt ondanks het feit dat het niet veel op specialistenvoetbal trok. Ook was er onenigheid over het al dan niet gaan naar KSV Temse-Gerda.
17 maart 1968
Van Damme afwezig. Hebben de eerste rit van de Blommenkinders gedaan. Er stond een zeer hevige stormwind wat de wedstrijd zeer lastig maakte. Na de eerste ronde staakte Ron Dovan de strijd. Ondertussen werd Red Baron na een solovlucht van twee ronden bijgebeend door Ken Stevens. Tijdens de laatste twee ronden demareerde Ken Stevens onophoudelijk, maar werd steeds geremonteerd door Red. Ken won tenslotte de eindspurt. Daarna zijn we naar bandopnamen gaan luisteren bij Red. ’s Avonds zijn wij gaan wandelen met alweer een bezoek aan de Stones-bar.
24 maart 1968
Naar carnaval in Hamme. Red en Etienne reden een eind voorop met als gevolg dat Ron en Ken verloren reden en pas met veel moeite in Hamme geraakten. Daar ontpopte Ron zich als een vrouwenjager en kon reeds een gesprek aanknopen met een gemaskerd meisje dat in een maxi-mini op een wagen was gezeten. Daar wij slechts rond vier uur elkaar pas vonden, was het plezier er een beetje af. We zijn dan nog eens naar de foor geweest waar Ron wéér een meisje leerde kennen. ’s Avonds was er eerst vergadering en daarna avondwandeling. Hebben tot slot een wedstrijd snelwandelen gehouden voor Flowers. Uitslag: 1.Van Damme, 2.Ron, 3.Ken, 4.Red.
30 maart 1968
Wij zijn naar de KAJ geweest. Van Damme afwezig. In de bovenzaal van Het Volk was er een ontmoetingsavond met de VKAJ. Het was eerst een gesprek over werktoestanden, waarbij de Blommenkinders hun mond moesten houden, wat zij natuurlijk niet konden. Ook met enkele sprekers zoals de gebroeders Muys moest eens duchtig gelachen worden. Daarna was het dansavond waarbij Hilda Pauwels en Rita (*) bij de Blommenkinders kwamen zitten. Op uitnodiging van Ron kwam ook Godelieve De Kerf naast Ken zitten, waarmee hij natuurlijk zeer in zijn schik was. Nadat Ron en Red naar huis waren, werden er dan nog een vijftal dansjes geplaceerd door Ken en Godelieve. Dit besloot dan een zeer goede (misschien de beste) avond, waarbij alle drie de Blommenkinders (en vooral Ken) met vreugde zullen terugdenken.
31 maart 1968
Iedereen aanwezig. We zijn eerst naar Hamme geweest en daarna naar Waasmunster. Hebben een bezoekje gebracht aan de Gulden Schaduw. Daarna terug naar Temse. Daar wij nog in de roes van het plezier van zaterdagavond zaten, was het vanzelfsprekend dat deze dag ons minder beviel. ’s Avonds gaan wandelen zonder Ron. Vandaag twee ritten van onze Ronde (foto). Temse-Waasmunster werd gewonnen door Red vóór Ron en Ken. Waasmunster-Temse: idem (maar nu was duidelijk dat Ken problemen had met de ketting).

Erik Westerlinck

(*) Rita? Rita wie? Rita De Ryck? (dat was tenslotte het buurmeisje van Hilda Pauwels)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s