Feest bij Stekelbees

Stekelbees viert op zaterdag 30 mei (1981) feest om een geslaagd eerste seizoen als receptief teater af te sluiten. Gedurende dertig zaterdagen werden gemiddeld 90 kinderen en 25 volwassenen geamuseerd. Al was, volgens Stekelbees zelf, niet alles van dezelfde kwaliteit. Toch werd over het algemeen alles nogal goed onthaald. Vreemd, vinden sommigen.
Wij niet. Kinderen hebben inderdaad de neiging alles goed te vinden, maar dat bewijst enkel dat er nog te weinig voor hen wordt gedaan, dat ze gewoonweg content zijn dat ze iets voorgeschoteld krijgen. Typisch (en uitstekend !) is dat er bij het “vaste” Stekelbees-publiek wel reeds een zekere kritische geest groeit. Ook al valt die niet altijd samen met de smaak van de organisatoren…
Voor 30 mei voorzien deze vooral optredens van kinderen zelf. Om 10 u begint het, zoals het hoort, met een stoet. Om 11 u wordt er een ludieke actie voor verkeersveiligheid gepland door kinderen van “De Buurt”. Kinderen van een andere alternatieve school (“De Appeltuin” uit Leuven) brengen daarna een stuk over van huis weglopen. Rond het middaguur mogen natuurlijk de clowns niet ontbreken en om 14 u is er een heus kindercircus uit Vlezenbeek. De Flaters (het toneelatelier voor kinderen van Stekelbees zelf) brengen om 14.45 u een stuk over echtscheiding. Hierop komen we zeker nog eens terug.
Om 15.30 u is het dan de beurt aan het muziekatelier en om 16 u aan een mimegroep uit Roeselare. De feestelijkheden worden afgesloten met een dubbel bal. Eerst voor kinderen (18 u), nadien voor de grote kinderen (20 u). Op speciale aanvraag van een veelvraat zijn er de hele dag door lekkernijen te verkrijgen.
En dan gaan de poorten van het theatertje in de Hoge Weg te Sint-Amandsberg dus dicht tot eind september. Maar begin september is Stekelbees nog te gast op het Feest van De Rode Vaan. Misschien met een voorsmaakje van hun elpee die reeds ligt te gisten.

Referentie
Ronny De Schepper, Feest bij Stekelbees, De Rode Vaan nr.22 van 1981

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.