De luchtkastelen van Stekelbees

“Het geleid bezoek aan de luchtkastelen van B.”, de nieuwste productie van kindertheater Stekelbees is hun fantasierijkste, grappigste en verrassendste tot nu toe geworden. Hopelijk wordt het langdradige begin (de officiële opening van de tentoonstelling) eruit gehaald en dan wordt het meteen ook hun gaafste productie.
Over het “verhaaltje” valt niks te zeggen want het is een aaneenschakeling van visuele gags, pure kolder en sterke muzikale nummers op een vlotte, associatieve manier, zonder echt bindmiddel. De nieuwe aanwinst, Jan De Bruyne van Radeis, heeft al meteen sterk zijn stempel gedrukt op het theater, zeer tot onze voldoening overigens.
In een dergelijk concept kan het dan ook niet anders of de appreciatie van kinderen en volwassenen gaat enigszins uit elkaar lopen. Dat wil niet zeggen dat het geen kindertheater meer zou zijn, maar wel dat kinderen door andere elementen in het spektakel worden aangesproken, maar toch nog steeds in die mate dat zij zich volop amuseren. Zo is het typisch dat ikzelf de parodie op het forellenlied van Franz Schubert (met De Bruyne als een soort van Miel Hullebroeck en Herwig De Weerdt als punker), met daarop aansluitend een spetterend sambanummer, het hoogtepunt (de rest van het artikel ontbreekt)…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.