De dochter van de dictator Marcos van de Filippijnen is in 1980 (?) ook in het nieuws gekomen.

Op 17 november van vorig jaar kwamen een vijftigtal bouwvakkers om het leven in het filmcentrum van Manila toen een plafond instortte en zij in snelverhardend beton levend werden begraven. Sedertdien zijn er op die plaats nog een paar doden gevallen en al vlug deden dan ook geruchten de ronde dat het er « spookte ». Daarom werd een beroep gedaan op een aantal rituele uitdrijvers. Die slachtten een paar dieren en gaven zich dan over aan extatische dansen tussen de kadavers. Hoe de 26-jarige presidentsdochter Imca (*) Marcos daartussen verzeild is geraakt, vertelt het verhaal niet, maar wel dat zij haar dure avondkledij inruiide voor een lendendoekje waarin zij driftig te keer ging. Men kan daarover verontwaardigd zijn, maar als u het ons vraagt, zouden wij liever zien dat haar vader zich met dit soort « ontspanning » zou bezighouden i.p.v. het schrikbewind dat hij er nu op nahoudt.

Ronny De Schepper

(*) Zo moet ik het destijds uit de krant hebben overgeschreven voor dit “minibrokje”, maar het blijkt Imee te zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.