Weinig stichtende kerstverhalen…

Het Visserijblad (HVB) recycleerde vijf weinig stichtende kerstverhalen van Flor Vandekerkhove in een boekje. Aan vormgever Jo Clauwaert werd gevraagd om er geile tekeningen bij te bedenken. Het resultaat is een 28 pagina’s tellend libertair kleinood, m.i. zeer geschikt om onder de kerstboom te leggen, want Clauwaert tekende inderdaad zeer passende tekeningen bij de vijf verhalen.

Het duo vertelt u in woord & beeld hoe het er op kerstavond aan toegaat in nachtbar The Lonely, een plek waar u niet heen wilt. Alsof dat nog niet genoeg is nemen ze u vervolgens mee naar een bevalling in een scheepsruim en daarna gaat het naar Hope uit de viswinkel. Ze leggen u ook uit waarom het geen goed idee is om op kerstavond vreemd te gaan en ze vertellen u ten slotte wat een lasser, daags voor kerst, mocht meemaken aan boord van een binnenschip. Straffe kost!
Het boekje is een Nieuwjaarscadeautje voor de medewerkers en adverteerders van HVB. Maar het is ook voor de rest van de wereld beschikbaar. Bijvoorbeeld voor mensen die dat voordien niet hadden, maar rond deze tijd het goede voornemen uiten om een abonnement op HVB te nemen. Zij krijgen het boekje dan als extraatje gratis thuisgestuurd. Zij moeten natuurlijk wel eerst 29,75 euro overschrijven op rekening 384-0596581-18 van Het Visserijblad. Voor dat schamele bedrag ontvangen zij dus niet alleen een heel jaar HVB, maar ook het boekje.
Wie al een abonnement heeft kan het boekje ook kopen aan 2,5 euro (verzendkosten inbegrepen). Schrijf die 2,5 euro over op rekening 384-0596581-18 van Het Visserijblad (vermeld: kerstverhalen) en lees die verhalen zo rond kerstdag, terwijl de klokken luiden, met rode oortjes voor in bed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.