Joe goes bananas

“Joe Banan en opa Snorkel” (uitgeverij Lannoo, 111 bladzijden) is een heerlijk waanzinnig boekje van Walter Oliviers voor de jongeren vanaf 9 jaar. De schrijver brengt geraffineerd zijn boodschap. Hij verduidelijkt aan de hand van een prettig, vlot geschreven en spannend avontuurverhaal over een jongetje en zijn oudere vriend, het mechanisme van macht en dictatorschap. Oliviers predikt niet maar laat op eenvoudige wijze zien hoe er gemanipuleerd wordt, hoe mensen misbruikt en vernederd worden. Hij legt zelfs even de concrete link naar Hitler. Dit boek kan een aanleiding zijn tot een gesprek over veel aspecten van de samenleving, maar ook voor de eenzame lezer ontrafelt de auteur op speelse wijze, en bevattelijk, wat er zoal kan misgaan in de wereld. Origineel, boeiend, met aandacht voor spanning en zonder emotionele aspecten te schuwen. Een pareltje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.