Lucienne Van Deyck

De bekende mezzosopraan Lucienne Van Deyck brengt liederen uit de Duitse romantiek tijdens het lunchconcert in de Vlaamse Opera op vrijdag 28 april om 12.45u. Ze wordt hierbij aan de piano begeleid door Frans Truyts. Lucienne Van Deyck studeerde aan het Antwerpse conservatorium (waar ze op dit moment zélf zang doceert, naast Leuven en Mechelen), de Hochschule für Musik te Keulen (bij Clemens Glettenberg) en bij de zanger-pedagoog Pierre Bernac in Parijs. Haar repertoire gaat van Monteverdi tot Berio, maar vooral met haar vertolkingen van Bach, Mahler en Bartok verwierf zij vermaardheid. Bij het grote publiek is zij wellicht het beste gekend door haar optreden bij de begrafenis van koning Boudewijn. Zij trad ook op met The New York Philharmonic geleid door Kurt Masur.

Referentie

DRG, Lucienne Van Deyck op lunchconcert, Het Laatste Nieuws 13 januari 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.