Geert Verschaeve

De gratis Pleinconcerten van de Stad Gent beginnen stilaan een begrip te worden, vooral bij de liefhebbers van klassieke muziek. Maar gisteren kwamen ook de jazz-liefhebbers eens aan bod. Dan speelde immers de Big Band van de Kunsthumaniora uit de Drabstraat op de kiosk van de Kouter. Dit optreden is de bekroning van het feit dat dit jaar voor het eerst ook wekelijks een uur kamermuziek voor jazz-ensemble werd gegeven. Dat gebeurde dan door de 38-jarige leraar koperblazers en samenspel Geert Verschaeve, die uiteraard ook het dirigeerstokje hanteerde. Hij stelde een programma voor dat voornamelijk op jongeren is gericht. Dat is ook logisch, want zijn 25-koppige big band bestaat voornamelijk uit leerlingen tussen 15 en 21 jaar, hier en daar aangevuld met oud-leerlingen. Deze zorgen voor een rustbrengende factor in het geheel, wat wel nodig zal zijn, aangezien men pas dinsdag met de repetities is begonnen, zoals de 17-jarige hoornist Olivier Van Betsbrugge ons wist te melden. Dirigent Verschaeve stelde ons echter onmiddellijk gerust: dat was immers voornamelijk te wijten aan de examens, die nog maar pas voorbij waren, nu ging men er op die enkele dagen zeer intensief tegenaan gaan. Verschaeve is trouwens gewend om de handen uit de mouwen te steken, want hij is ook de dirigent van harmonie Vooruit uit Harelbeke. Maar zondag was het dus vooral funky jazz die over de Kouter galmde. In diverse bezettingen (er was ook een optreden zijn van een beperkt combo) werden recente nummertjes als “Hot streak” erdoor gejaagd, naast arrangementen van Sammy Nestico en misschien zelfs van Glenn Miller, maar dat moesten de repetities nog uitwijzen. Wij zijn ondertussen al “in the mood” voor een “moonlight serenade” onder een brandende zon!

Referentie
Ronny De Schepper, Opnieuw Pleinconcerten, Het Laatste Nieuws, 4 juni 1994

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s