Pianoduo Heidi Hendrickx en Levente Kende

Met Heidi Hendrickx vormt Levente Kende een onafscheidelijk pianoduo, sedert ze elkaar hebben ontmoet aan het conservatorium in Moscou. Ze vormen trouwens ook een koppel in het gewone leven en dan ben je geneigd te denken: als dat maar goed afloopt! Ze zijn sedert 1990 ook de organisatoren van de Pulhof-concerten in Berchem. Hieraan verlenen de muzikanten gratis hun medewerking. Als men dan ziet dat France Springuel er af en toe te gast is, wordt al duidelijk waarom omgekeerd Levente Kende ook vaak op het Leiefestival aanwezig is. Op zaterdag 6 mei 1995 speelden ze in de Bijloke-festivalhal (in het kader van de Stadsconcerten) het concerto voor twee piano’s van Alfred Schnittke. Daarbij werden ze begeleid door het Koninklijk Filharmonisch Orkest van Vlaanderen, dat ook nog de 35ste symfonie van Mozart en de 1ste van Sjostakovitsj ten gehore bracht. Chef-dirigent Grant Llewellyn zwaaide telkens het dirigeerstokje.

Referentie
Ronny De Schepper, Pianoduo op Stadsconcert, Het Laatste Nieuws 5 mei 1995

6 gedachtes over “Pianoduo Heidi Hendrickx en Levente Kende

   1. You recorded the composition Doubles by Wilfred Josephs on a CD,do you have still the score and could you make a copy?:

    Like

   2. Uw mailadres is in Nederland, dus ik neem aan dat u ook Nederlands verstaat? Ik moet u helaas antwoorden dat ik nooit iets heb opgenomen en dat ik de genaamde compositie én de componist niet eens ken. Ik neem dus aan dat er een misverstand in het spel is.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.