De Hongaarse pianisten Imre Rohmann en Tünde Kurucz brengen tijdens het Stadsconcert van donderdag 23 februari 1995 in de Bijloke Festivalhal een prachtig programma op twee pianofortes. Zij zullen immers de dubbelconcerto’s van Mozart en Carl Philipp Emanuel Bach uitvoeren. Oorspronkelijk zouden ze daarbij begeleid worden door het Salzburgse kamerorkest “Harmonices Mundi” onder de leiding van Jozef Sabaini, maar door het terugschroeven van de subsidies (in Mozarts tijd stond Salzburg daar ook al voor bekend) wordt het orkest op de valreep vervangen door het Milanese Orchestra Guido Cantelli dat wordt geleid door Alberto Veronesi. Dat brengt enige wijzigingen in het programma met zich mee, maar de twee concerti waar het eigenlijk om draait, blijven behouden. En daar kunnen we alleen maar erg blij om zijn.

Referentie
Ronny De Schepper, Virtuozen aan twee pianofortes, Het Laatste Nieuws, 21 februari 1995

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.