Skip to content

Ronde tafel

3 juli 2011

Nadat hij reeds een uur lang de tijd had gekregen demagogische praat rond te strooien over gastarbeiders e.d. mocht Jef Anthierens zondagnamiddag in de « Ronde Tafel » van Jan van Rompaey (Omroep Brabant) ook nog zijn mening geven over de betoging die op dat moment ging beginnen. En hier stapte de oudste van de Anthierens-stam af van zijn halve waarheden om maar meteen hele leugens te verkopen. Zo was de betoging uitsluitend tegen de NAVO gericht, aldus Anthierens en niet tegen de SS-20. Niemand van de andere genodigden sprak hem hierbij tegen.
We kennen de heer Anthierens natuurlijk al lang (*). Van « ‘t Pallieterke » o.m. Maar door van Rompaey was hij uitgenodigd als hoofdredacteur van « Spectator », een blad uitgegeven door het ACW. Het ACW dat zich op dat moment, nota bene, opmaakte om op te stappen in een betoging waarin Anthierens « het niet waagde zich te vertonen ». Dat de heer Anthierens elke dag een communist tussen zijn boterham legt, is zijn zaak, of de christelijke arbeidersbeweging dit ook zal blijven slikken is echter een ander paar mouwen !

Referentie
Ronny De Schepper, Ronde tafel, nr.44 van 1981

(*) Dit mag je letterlijk nemen: Jef Anthierens zat in het selectiecomité dat me aanvaardde als kandidaat voor de filmquiz Retroscoop. Bij mijn hobby’s had ik ook “politiek” opgegeven en bij het interview pikte Anthierens daar onmiddellijk op in. Ik begon direct met te zeggen: “Ik weet wel wie je bent, hoor mijnheer Anthierens…” en dan de oprispingen die ik zes jaar later dus ook in De Rode Vaan nog eens zou ventileren. Nu, het dient gezegd dat Anthierens daar goed mee omging. Hij vond me blijkbaar grappig of hij vond dat ik wel haar op mijn tanden had (de twee interpretaties zijn mogelijk) en bood me zowaar zelfs een job aan bij… “Libelle”. Het moet ongeveer de enige jobaanbieding in de journalistiek zijn, waarop ik niét ben ingegaan. Ik ben wel degelijk bij “Spectator” gaan solliciteren (met mijn artikel over cajun), maar daar was toen nog een andere hoofdredacteur (ik ben zijn naam vergeten). Deze stond overigens positief tegenover mij, maar hij belde (in mijn aanwezigheid) met zijn popmedewerker Wilfried De Vijver, die mij kende van bij Tliedboek. Wat die aan de telefoon allemaal heeft verteld, weet ik niet, maar uiteindelijk werd ik niet aangenomen…

About these ads
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.

Doe mee met 1.554 andere volgers

%d bloggers op de volgende wijze: